Sisältöä pienellä budjetilla ja rikkaalla mielikuvituksella ;)

keskiviikko 12. syyskuuta 2012

KATARIINAN MERIPUISTO

Jeee!!!! Harvoin olen ollut näin ylpeä pienehköstä kotikaupungistani; Katariinan Meripuisto Kotkassa on valittu Euroopan parhaaksi viherrakennuskohteeksi tänä vuonna! Siis sama puisto, jossa olen sen rakentamisen alusta saakka tehnyt kävelylenkkejäni. Ja kuvaillut ihania maisemia. Nyt on heti pakko kaivaa kaikki koneelta löytyvät kuvat alueelta.




Näissä maisemissa olen n. 5 minuutin kävelyllä kotoa :)



Viimeistelemättömästä alkupäästä löytyy myöskin tuntemattomiksi jääneiden taiteilijoiden kädenjälkeä.






Alueella on paljon leikkivälineitä lapsille, sekä myöskin voimisteluvälineitä aikuisille ja kolme eritasoista tasapainorataa kaikenikäisille.


Lisäksi yli 20 hehtaarin alueelta löytyy mm. kalliokumpareita, laaja nurmikenttä, mietiskelylabyrintti, graniittisia piknik-pöytiä sekä rauhoitettu tervaleppälehto. Parhaillaan rakenteilla on skeittauspaikka.






Eteläkärjen ankkuriluoto, jossa on 1800-luvulta peräisin oleva ankkuri, on myös virallinen vainajien tuhkansirottelupaikka.



Tällä ksylofonilla tapahtuva musisointi kuuluu vettä pitkin ainakin vieressä olevalle Varissaarelle saakka.



Olen niin iloinen Kotkan kaupungin puutarhurin Heikki Laaksosen puolesta, joka on parhaillaan Saksassa noutamassa Euroopan viheraluerakentajien yhdistyksen ELCA:n myöntämää palkintoa.



Meripuiston rakentaminen alkoi v.2004. Sitä ennen paikalla sijaitsi aidattu nestesataman alue, josta näkyi ulkopuolisille vain valtava määrä suuria pyöreitä nestetankkeja.




Siinä kaikki tällä erää löytyneet kuvat, paljon jäi vielä näkemättä. Varmasti palaan jatkossa vielä tähän aiheeseen! :D


Pienenä miinuksena voin mainita näiden kuvassa näkyvien tyyppien ulosteet (kuva tosin lähellä sijaitsevalta Mansikkalahdelta) sekä ajoittain alueella raa'aksi yltyvä tuuli.


2 kommenttia:

  1. Onpa kerrassaan upean näköinen paikka - wau! Tuolla kävisin minäkin tosi mielelläni kävelemässä.

    VastaaPoista
  2. Sanos muuta, takuuvarmasti mieli virkistyy ja sielu kaunistuu säällä kuin säällä :)

    VastaaPoista