Sisältöä pienellä budjetilla ja rikkaalla mielikuvituksella ;)

keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Kaupunkilaisten kesäsiirtola

Tänään tuli taas pyöräiltyä äidin siirtolapuutarhamökille sateisesta ilmasta huolimatta. Melkein koko ikäni kerrostalossa asuneena jaksan innostua kaikesta itse kerättävästä ja ihastella erilaisia pihoja ym. Tällä alueella löytyy myös mielestäni sitä yhteisöllisyyttä,  jota nykyaikana tunnutaan usein kaivattavankin. Olen huomannut, ettei tämä ole pelkästään eläkeläisten ja vanhempien ihmisten harrastus, vaan uusissa mökin omistajissa on paljon myös nuorempaa ikäluokkaa.



Tänään oli kiikarissa aroniamarja, joita olimme saaneet luvan hakea mökkinaapurin pihasta. Omenia olen jo aiemmin hakenut myöskin kahdelta eri mökiltä lähistöltä.



Keskusmajan ikkunassa vielä Pelargoniat kukkivat. Täällä pidetään myyjäisiä, juhannustanssit, kirpputoreja, lehtikierrätystä ja mm. kirjastoa. Kaikenlaista yhteistyötä syntyy helposti myöskin ilman sen kummempaa "virallista" järjestelyä. Viime kesänä mm. kärräsimme erään rouvan pihaan mattoja ja vilttejä, joita hän oli kertonut kuljettavansa paikalliselle löytöeläintalolle. Olen myöskin ostanut 20€ pyörän eräältä mökiltä. Elokuussa eräs mies huikkasi ohi kävellessämme, että hänellä on lavallinen vanhoja patjoja, mattoja ja peittoja lähdössä kierrätykseen ja iltaan mennessä sieltä oli kuulemma useampi löytänyt itselleen kaikenlaista tarpeellista.



Tämä taitaa olla kaupungin suurin siirtolapuutarhamökkialue, joka koostuu kolmesta pitkästä väylästä ja useista pikkukujista näiden välillä. Alueella on myöskin pari pientä leikkikenttää (keinut + hiekkalaatikko). Uimapaikka löytyy myöskin läheltä ja kesällä kujilla näkeekin usein ihmisiä kulkemassa pelkät pyyhkeet uimapukujen peittona.

Varsinkin syksyllä, kun alueella on hiljaisempaa on kiva rauhassa katsella erilaisia pihoja ja portteja, joissa ihmiset ovat selvästikin päästäneet luovuutensa valloilleen. Tänään oli sateinen sää ja näköjään kaikki kuvat eivät ole onnistuneet, mutta tässä pari esimerkkiä.


3 kommenttia:

  1. Kesäsiirtolamökit on jotenkin ihan huippu söpöjä! Mä en oo kyllä tainnut käydä sellaisessa sisällä kuin kerran lapsena. Koko se siirtolapuutarha-alue on jäänyt mun mieleen tosi kodikkaana.

    Mitä meinasit tehdä aronioista? Mun bestis keittää niistä ihanaa hyytelöä, joka sopii tosi hyvin juustojen kanssa tarjottavaksi. Nim. Juustoihminen :D

    VastaaPoista
  2. Ja mikä postilaatikko! Nimim. pinkki-ihminen :)

    VastaaPoista
  3. Ne on tosiaan söpöjä, melkein jokaisesta löytyy jotain kivaa katsottavaa. Pinkki postilaatikko kuuluu myöskin pinkille mökille, siis kattoa myöten pinkille :)

    Tein eilen kattilallisen aronia-omenahilloa, meinasin loppuviikolla lisätä tänne kuvaakin. Ja jakkarankin pitäisi valmistua lauantaina, niin siitäkin sitten lisää...

    VastaaPoista