Sisältöä pienellä budjetilla ja rikkaalla mielikuvituksella ;)

sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Tuli talvi

Kuuluin niihin onnellisiin, joille Lumia asensi talviajan ennakkona jo perjantain vastaisena yönä. Tosin multa jäi käyttämättä mahdollisuus nukkua hyvällä syyllä tuntia pidempään, koska kuten olen maininnutkin täällä on kaksiosainen herätys aamuisin. Eli radion mölinä oli jo havahduttanut syvimmästä unesta ja aloin ihmetellä kun ei puhelin hälyttänyt.

No, älypuhelinhan senkin paremmin tiesi. Heti puoliltapäivin satoi ensilumi. Ja alkuillasta aloitin talviuintikauden.  Uimapaikka sijaitsee suunnilleen samassa paikassa kuin tuurimoottorilaituri, eli sinnekin lyhyt kävelymatka tästä.

Alkuillan venesatama näytti täysikuun valossa aivan lumoavan ihanalta. Kuten kuvasta näkyy, huoh :/

 
Yritän joku toinen kerta ottaa parempia kuvia sieltä. Tällä kertaa en malttanut yhtä otosta enempää kameran kanssa heilua. Mikä kyllä jälkikäteen ajateltuna hieman harmittaa... Vesi oli 10 asteista ja saunassa 85 astetta, eli ihan mukava lämmön vaihtelu ja mahtava olo jälkikäteen, kuten aina. Tämä on niitä harvoja iloja, joita kylmästä vuodenajasta löydän.
 
Talvitakin löytäminen on mulle aina yhtä vaikeaa. Varsinkin, kun se ilmeisesti pitäisi hankkia jo alkusyksystä, jolloin ei ainakaan vielä halua ajatella koko talvea. Ehkä se ei joku kerta enää tulekaan :P
 
No, perjantai-iltana sitten oli pakko kaivaa viime talven löydöt esille ja tehdä pieni pikainen korjaustoimenpide yhdelle kevyttoppatakille.
 
 
Eli ompelin vetoketjun alareunan kohdalta alkaen helman kiinni vuoreen. Etupuolelle ei tullut ompelupistoja näkyviin.
 
Pari viikkoa sitten tuli jo laitettua kaksi joululahjaa pakettiin. Mulla on aika pieni määrä henkilöitä, joille hankin joululahjoja, joten ei niistä ole koskaan mitään stressiä syntynyt. Silti jää mieleen melkein joka vuosi, että ensi vuonna aloitan aiemmin.
 
 
Pakettikortit teen usein vanhoista joulukorteista. Takapuolella on yleensä paljon tyhjää tilaa.
 

2 kommenttia:

  1. Wau, talviuinti! Onko se muuten eriasia kuin avantouinti? Mä oon niin hannari, että en pysty menemään edes uimahallin kylmävesialtaaseen. Uskon silti, että juuri tuo kylmän ja kuuman yhdistelmä tekee ihanan olon. Voi, kun joskus reipastuisin. Mutta siis, good for you! :)

    Apua, en pysty vielä ajattelemaan joulua. Sä olet kyllä ihailtavan hyvissä ajoin liikkeellä! Mä taidan panikoida joulujuttuja perinteiseen tapaan vasta joulukuussa, kun kaikki muutkin mattimyöhäset on liikenteessä. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Avantouinti on sama asia, en vaan itse ainakaan kutsu sitä avannoksi ennenkuin on jäiset reunat :) Tuolla uintipaikassa ei ole aiemmin ollut toimivaa lämpömittaria, mutta kävin kyllä viime talvenakin kovilla pakkasilla uimassa. Kyllä se taas tauon jälkeen hieman jännitti. Mutta jo vajaan parin vuoden kokemuksella tiedän, että mulla ei ainakaan henki salpaudu tai mitään niin dramaattista, mitä ensimmäisellä kerralla sai jännittää. Sehän siinä on, että menee vaan, niin se kylmän tunne häviää melkein samantien. Ja tilalle saa sen ihanan olon.

      Mulla on juuri se tavoitteena, ettei tulisi mitään joulupaniikkia. Inhoan muutenkin kaikkea kiireessä tekemistä, mulla ei silloin yleensä mikään mene putkeen... Täytyy kyllä myöntää, että viime vuonnakin vielä aatonaattona puolenyön aikaan kudoin viimeisiä lahjasukkia. Ja taas mielessä, että ei enää ensi vuonna näin viime tipassa. Kaupassa en ole enää pariin vuoteen joutunut aattona käymään. Että ehkä kehitys jatkuu positiivisena ;)

      Poista